Zestaw 3 octów kwiatowych (z kwiatów jaśminowca, róży damasceńskiej, bzu czarnego) 3 x 100 ml – nieklarowane - Specjały spod Strzechy
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Zestaw 3 octów kwiatowych (z kwiatów jaśminowca, róży damasceńskiej, bzu czarnego) 3 x 100 ml - nieklarowane - Specjały spod Strzechy
Zestaw zawiera 3 rodzaje octów kwiatowych każdy po 100 ml, idealne na zestaw prezentowy:
Ocet z kwiatów Jaśminowca jest słodkim i delikatnym octem o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty do produkcji tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca.
Skład:
-
woda;
-
kwiaty jaśminowca 50%;
-
cukier.
Ocet z kwiatów Jaśminowca jest idealny do różnego rodzaju sałatek, gotowanych warzyw, delikatnych mięs czy zup, jak również jako dodatek do różnych sosów, marynat.
Ocet z płatków Róży Damasceńskiej jest to słodki, delikatny i bardzo aromatyczny ocet.
Skład:
-
woda;
-
płatki róży damasceńskiej 50%;
-
cukier.
Ocet z płatków Róży Damasceńskiej jest idealny do różnego rodzaju sałatek, pomidorów, drobiu, gotowanych warzyw oraz mięs.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego jest to bardzo aromatyczny, słodki i gęsty ocet. Wyjątkowy smak zawdzięcza długiej i starannej fermentacji.
Skład:
-
woda
-
kwiaty bzu czarnego 50%;
-
cukier;
-
sok z cytryny.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego zdobył wiele nagród i wyróżnień na różnych targach branżowych oraz festiwalach kulinarnych m in. „ Złoty Lubczyk” na Targach Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze w 2014 roku czy wyróżnienie targów Natura Food 2015 roku.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego ze względu na swoją bardzo niską kwasowość jest idealny do różnego rodzaju sałatek, delikatnych mięs, ryb czy gotowanych warzyw.
Instrukcja obsługi
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zaciemnionym miejscu.
W naszym sklepie dostępne są dla Państwa również:
-
Przysmak Chrzanowy;
-
Chrzan Bursztynowy z mirabelką;
-
Chrzan Rubinowy z czerwoną porzeczką;
-
Malina na Ostro;
-
Wiśnia z Czeremchą konfitura wytrawna z chilli;
-
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego;
-
Ocet z kwiatów Róży Damasceńskiej;
-
Ocet z kwiatów Akacji;
-
Ocet z kwiatów Jaśminowca;
-
Ocet Sosnowo Jałowcowy;
-
Zestaw octów owocowych (Jabłkowy, z Kurdybanka, z Malin);
-
Ocet Jabłkowy;
-
Ocet z Kurdybanka;
-
Ocet z Malin;
-
Zestaw syropów (z pędów Sosny, z płatków Róży, Piernikowy);
-
Syrop z pędów Sosny;
-
Syrop z płatków Róży;
-
Syrop Piernikowy.