Ocet Sosnowo Jałowcowy - 250 ml - Nieklarowany - Specjały spod Strzechy
towar niedostępny
Opis
Ocet Sosnowo Jałowcowy - 250 ml - Nieklarowany - Specjały spod Strzechy
Octy firmy Specjały spod Strzechy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane.
Ocet Jałowcowo – Sosnowy powstaje poprzez proces fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek w postaci rozmarynu. Trzy głównie składniki fermentowane są osobno, a dopiero w ostatniej fazie mieszane są ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie.
Ocet Sosnowo - Jałowcowy nadaje się idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs. Jest wyśmienitym dodatkiem do bigosu, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastępuje octy tradycyjne.
Skład:
-
woda;
-
pędy sosny 40%;
-
owoce jałowca (10%);
-
rozmaryn;
-
cukier.
Masa netto 250 ml.
Produkt niepasteryzowany. Wytrącenie się osadu jest naturalne.
Instrukcja obsługi:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zaciemnionym miejscu.
W naszym sklepie dostępne są dla Państwa również:
-
Przysmak Chrzanowy;
-
Chrzan Bursztynowy z mirabelką;
-
Chrzan Rubinowy z czerwoną porzeczką;
-
Malina na Ostro;
-
Wiśnia z Czeremchą konfitura wytrawna z chilli;
-
Zestaw octów kwiatowych (Jaśmin, Róża Damasceńska, Bez Czarny);
-
Ocet z kwiatów Akacji;
-
Ocet z płatków Róży Damasceńskiej;
-
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego;
-
Ocet z kwiatów Jaśminowca;
-
Zestaw octów owocowych (Jabłkowy, z Kurdybanka, z Malin);
-
Ocet Jabłkowy;
-
Ocet z Kurdybanka;
-
Ocet z Malin;
-
Zestaw syropów (z pędów Sosny, z płatków Róży, Piernikowy);
-
Syrop z pędów Sosny;
-
Syrop z płatków Róży;
-
Syrop Piernikowy.