Ocet z kwiatów Bzu Czarnego - ocet kwiatowy - 250 ml - Nieklarowany - Specjały spod Strzechy
towar niedostępny
Opis
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego - ocet kwiatowy - 250 ml - Nieklarowany - Specjały spod Strzechy
Octy firmy Specjały spod Strzechy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego jest to bardzo aromatyczny, słodki i gęsty ocet. Wyjątkowy smak zawdzięcza długiej i starannej fermentacji.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego zdobył wiele nagród i wyróżnień na różnych targach branżowych oraz festiwalach kulinarnych m in. „ Złoty Lubczyk” na Targach Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze w 2014 roku czy wyróżnienie targów Natura Food 2015 roku.
Ocet z kwiatów Bzu Czarnego ze względu na swoją bardzo niską kwasowość jest idealny do różnego rodzaju sałatek, delikatnych mięs, ryb czy gotowanych warzyw.
Skład:
-
woda
-
kwiaty bzu czarnego 50%;
-
cukier;
-
sok z cytryny.
Masa netto 250 ml.
Wytrącenie się osadu jest naturalne.
Instrukcja obsługi
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zaciemnionym miejscu.
W naszym sklepie dostępne są dla Państwa również:
-
Przysmak Chrzanowy;
-
Chrzan Bursztynowy z mirabelką;
-
Chrzan Rubinowy z czerwoną porzeczką;
-
Malina na Ostro;
-
Wiśnia z Czeremchą konfitura wytrawna z chilli;
-
Zestaw octów kwiatowych (Jaśmin, Róża Damasceńska, Bez Czarny);
-
Ocet z płatków Róży Damasceńskiej;
-
Ocet z kwiatów Jaśminowca;
-
Ocet z kwiatów Akacji;
-
Ocet Sosnowo Jałowcowy;
-
Zestaw octów owocowych (Jabłkowy, z Kurdybanka, z Malin);
-
Ocet Jabłkowy;
-
Ocet z Kurdybanka;
-
Ocet z Malin;
-
Zestaw syropów (z pędów Sosny, z płatków Róży, Piernikowy);
-
Syrop z pędów Sosny;
-
Syrop z płatków Róży;
-
Syrop Piernikowy.